Pages

Wednesday, 3 April 2013

puding roti

4 keping roti
2 biji telur
1/2 cawan susu pekat
1 tin susu cair (170ml)

8gram serbuk agar2
1/2 cawan gula - bleh kurangkn
2 sudu besar butter/marjerin (cairkan)
31/2 cawan air
ummi tambah kan tpg jagung sedap sikit
Cara-cara

Didihkan air,serbuk agar2 n gula ke dalam periuk.
Blend roti,telur,susu pekat n susu cair. Kemudian masukkan dalam periuk agar2 yg sudah didih td.
Masukkan butter/marjerin dan kacau rata sampai agak2 pekat.
Tuang dalam acuan. Bleh la letak pewarna apa2 kat atas tuh dan lorek2kan dgn lidi.
Masukkan peti ais beberapa jam sebelum mkn...dah siap...
SeLaMat MeNcUbe....

ok bila selesai msk, tuang je waktu panas2 lg jgn tunggu sejuk nnt ia nyer bertingkat lak.. umi guna warna ungu, hijau, merah jambu, coklat dan warna asal, tp ingt umi tk guna tpg kastart, ummi guna tpg jagung

0 comments:

Post a Comment