Pages

Tuesday, 23 April 2013

kuih apamgula hangus


Bahan
yis satu paket ,satu sudu kecil gula campur kan dgn air suam2 panas tunggu hingga nyer berbiuh br bole mula kan adunan di bawa ini dlm 10 minit
Gula Pasir 1 cawan
Air Panas 1 cawan
Telor 2 biji
Minyak 1/2 cawan
Marjerin 2 sudu besar penuh
Susu Pekat 2 sudu besar
Soda Bicarbonat 1 sudu kecil
Tepung Gandum 1 1/2 cawan
Cara
Hanguskan gula dan masukkan air panas. Tujuannya supaya gula tidak keras dan mudah cair.
Blander Minyak, Marjerin Telor, Susu dan Soda hingga kembang.
Kemudian masukkan tepung tadi dalam blander, blander lagi hingga rata tepung dengan adunan telor tadi.
Isi dalam bekas kecil kecil dan kukus selama 15 minit.

0 comments:

Post a Comment