Pages

Sunday 31 March 2013

puding lapis nescafe

Puding Lapis Nescafe
Oleh:Umiey Umira
cc : www.facebook.com/bukuresepi

Bahan-bahan:
10gram serbuk agar-agar (1 paket)
1 liter air (5 cawan)
1 cawan gula halus
1 cawan susu cair
1 sudu besar nescafe dibancuh dengan 1 sudu besar air panas

Cara penyediaan:
1. Panaskan air, gula dan serbuk agar-agar hingga mendidih dan tutup api.
2. Kemudian bahagikan kepada 2 bahagian.
3. 1 bahagian dicampurkan bancuhan nescafe.
4. 1 bahagian lagi dicampurkan dengan susu cair.
5. Tuang adunan susu dan sejukkan sekejap hingga hampir mengeras dan lapis pula dengan adunan nescafe, teruskan melapis hingga habis.
6. sejukkan dalam peti ais, sedap dimakan time sejuk-sejuk...

SELAMAT MENCUBA

0 comments:

Post a Comment